• en
 • fr
 • ro

Blog

Dreptul la replică și dreptul la imagine nu dau dreptul la incompetență

Președintelele ANMDM, dl Marius Șișu, a luat la cunoștință recent de solicitarea privind demiterea sa din funcție pe care a lansat-o public Asociația Dăruiește Viață. Drept răspuns, a considerat necesar să dea un drept la replică, prin care își cosmetizează imaginea, atacând jurnaliștii de la Recorder, care au scris despre experiența sa profesională, și încercând să se folosească de imaginea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică ce este construit în România, cu finanțare privată.

Răspunsul corect ar fi fost ca dl Șișu să își asume că nu are competențele care să justifice numirea sa în funcția de președinte al ANMDM și să-și dea demisia. Ar fi fost un gest de onoare și în serviciul pacienților din România pe care nu-i poate servi prin funcția pe care o deține.

Semnează petiția de demitere

Nu vom comenta cele afirmate de dl Șișu în postarea sa, pentru că problema semnalată de Petiție și de Asociația Dăruiește Viață nu este una de imagine, ci este o problemă de competență. Nu imaginea lui Marius Șișu a fost pusă în discuție publică, ci pregătirea sa profesională și experiența în domeniu necesare pentru a deține funcția de Președinte ANMDM, o agenție de națională de importanță strategică, de care depinde siguranța medicală și viața pacienților români.

Dacă în materie de imagine instanțele competente – unde a afirmat că îi va duce pe jurnaliști, ca să se apere – se vor pronunța cu privire la justețea faptelor semnalate de Recorder, în ceea ce privește competența, o simplă comparație a CV-ului Președintelui actual al ANMDM cu CV-urile altor conducători de agenții similare din Europa este relevantă. 

Screenshot 2019-06-14 at 10.14.10

 

CONCLUZII

 • Dl Șișu nu îndeplinește niciunul din criteriile profesionale care dau valoare profesională omologilor săi la nivel european!
 • Cetățenii români au nevoie ca ANMDM să fie condusă de o persoană care să aibă competența și pregătirea profesională necesare pentru a lua deciziile de care depinde viața pacienților români, plătitori de asigurări și taxe. De aceea, solicităm demiterea de urgență a Dl. Marius Șișu din fruntea ANMDM pe criteriul lipsei de competență pentru această poziție. Sau, dacă tot a intrat într-o formă de dialog cu cetățenii, dl Șișu poate să-și dea singur demisia, pentru a urgenta rezolvarea problemei.
 • În exercițiul său de refacere a imaginii, dl Marius Șișu a afirmat că va dona o parte din sumele pe care eventual le-ar obține în instanță drept despăgubiri de la jurnaliștii Recorder către Asociația Dăruiește Viață. Răspunsul nostru este ferm: Nu acceptăm acești bani! În timp ce încurajăm donațiile venite din dorința sinceră de a ajuta, nu permitem ca donațiile pentru Spital sau pentru alte proiecte ale Asociației să fie utilizate de potentiali donatori ca muniție pentru vendete personale, pentru descurajarea jurnalismului independent sau pentru cosmetizarea imaginii publice.
 • Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România este cel mai mare proiect al societății civile la momentul actual și aparține, în egală măsură, tuturor celor peste 260.000 de donatori și sponsori care s-au implicat. Prestigiul social al acestui proiect umanitar este asigurat de păstrarea integrității, neutralității și obiectivității lui, fără nicio interferență cu interese personale de niciun fel.
 • Dacă Marius Șișu este cu adevărat interesat de binele public și dorește să facă ceva pentru sănătatea pacienților români, cel mai indicat gest ar fi acela de a se autoevalua onest și de a demisiona din funcția care îi depășește nivelul de competență.

Rămânerea în continuare a lui Marius Șișu în fruntea Agenției este un risc pentru sănătatea națională. Pentru siguranța pacienților români. Pentru siguranța noastră a tuturor.

Eliberează Instituția de sub autoritatea incompetenței! Tăcerea și neimplicarea ucid!

Susține petiția cu o semnătură!

SEMNEAZĂ ACUM

___

Resurse:

 1. CV Președinte ANMDM România – aici
 2. CV Director ANSM Franța – aici 
 3. CV Președinte Institut Federal al Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale Germania – aici
 4. CV Director Agenția Medicamentului Bulgaria – aici
 5. CVDirector Asociația Medicamentelor Suedia – aici
 6. CV Director Institutul Național de Farmacie și Nutriție Ungaria – aici 
 7. CV Director Autoritatea de Reglementare a Produselor de Sănătate Irlanda – aici
 8. CV Director Institut pentru Controlul Medicamentelor Cehia – aici 
Share on FacebookTweet about this on Twitter
13.06.2019 Nu sunt comentarii

Etichete:,

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.